Deel/print deze pagina:

DeLuisterlijn

Mensen hebben zorgen, verdriet of voelen zich alleen. Erover praten lucht vaak enorm op, maar niet iedereen kan (of wil) terecht in zijn of haar eigen omgeving. Dan kunnen mensen bellen naar de chat- en telefonische hulpdienst de Luisterlijn.

Tijd en aandacht is een schaars en kostbaar goed. De Luisterlijn heeft daarom een unieke plaats in de samenleving. Het hele jaar door, dag en nacht, biedt de Luisterlijn een luisterend oor via telefoon, chat en e-mail. Dit is mogelijk dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, zij luisteren met tijd en echte aandacht naar ieder verhaal.

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Meld je aan op de website www.deluisterlijn.nl en vul het aanmeldingsformulier in. Dan nemen wij contact met je op.
Of klik op de link onder het logo voor meer info op onze website.

 

Bij de Luisterlijn zijn er landelijk zo'n 1500 vrijwilligers actief. Deze mannen en vrouwen stellen hun tijd en aandacht beschikbaar aan mensen, die anoniem willen praten. Het kan in de gesprekken gaan over eenzaamheid, relaties, seksualiteit, psychische problemen, of materiële zogen. Ook bellen mensen om even een stem te horen. De vrijwilligers worden ondersteund door een kleine staf van beroepskrachten, ten behoeve van de organisatie en van de begeleiding en training. De organisatie wordt ondersteund door het miniserie van vws.