Deel/print deze pagina:

Respijthuis Alkmaar

Het eerste Respijthuis in Nederland, in de wijk Hoefplan in Alkmaar waar chronisch zieken kunnen logeren om te voorkomen dat  mantelzorgers overbelast raken. 

Als mantelzorger is het belangrijk om regelmatig tot rust te komen. Dat kan door even tijd voor jezelf te nemen. Bijvoorbeeld door een dagje uit te gaan, familie te bezoeken of gewoon ontspannen. Daardoor doe je nieuwe energie op. Dat is goed voor jezelf en ook voor degene die je verzorgt. Dat is natuurlijk alleen mogelijk als je er zeker van bent dat de zorgvrager in prettige en veilige omgeving verblijft. Ons Respijthuis is zo’n adres!

Het huis biedt een warme en huiselijke omgeving en heeft 4 logeerkamers voor de gasten.

De mensen die in het Respijthuis tijdelijk verblijven worden "gasten" genoemd. Wij benadrukken dat de gast tijdelijk verblijft in het Respijthuis en daarnaast de zorg ontvangt die hij/zij thuis gewend is.

In het huis zijn ruim 65 vrijwilligers actief. Vrijwilligers krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen. Bespreek je wensen!

De activiteiten binnen het Respijthuis zijn gericht op het creëren van een warme en veilige sfeer waarin de gasten zich thuis voelen. Om dit te realiseren worden activiteiten verricht. De professionele zorg wordt geboden door de thuiszorg van de Zorgcirkel.

Vrijwilligers bieden een luisterend oor en activiteiten om gasten te voorzien van een aangename dag. Vrijwilligerswerk geeft ontzettend veel voldoening en leuke sociale contacten.

Kom vrijblijvend langs voor een kopje koffie om de sfeer en alle mogelijkheden zelf te ervaren.

Of bezoek onze open dag: eerste woensdag van de maand 10.00-12.00 uur.